Håndsæbe / Flydende håndsæbe

Badeanstalten flydende sæbe

 
Den flydende sæbe vises her som Hvid The, som en af flere duftvarianter
 
Badeanstalten flydende sæbe

Flydende håndsæbe

Flydende sæbe vs Sæbestykket

Stiller man faste håndsæber, de såkaldte sæbestykker op mod de flydende håndsæber i en direkte sammenligning, så kommer der ikke et entydigt svar på hvilket produkt, som er bedst.
 
En fast håndsæbe indeholder ikke vand i modsætning til den flydende håndsæbe, det betyder at der vil være færre konserveringsmidler i den faste sæbe (sæbestykket er bedst).
 
Da en fast håndsæbe ikke indeholder vand, så får man mere for pengene og fra et miljømæssigt synspunkt medgår mindre emballage og mindre brændstof til de last- og varebiler som transporterer sæbe (sæbestykket er bedst).
 
Et sæbestykke kan gemme på bakterier, som derved overføres fra person til person, derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen flydende håndsæbe, hvis der er flere som skal dele sæben (flydende sæbe er bedst).
 
Som familiesæbe på badeværelset (flydende sæbe er bedst).
 
Naturlig håndsæbe indeholder typisk urter eller blomster for at give sæben en effekt f.eks. bakteriehæmmende, helende eller beroligende. Denne type egenskaber finder man ikke i de industrifremstillede faste håndsæber og slet ikke i de svanemærkede flydende håndsæber (det naturlige sæbestykke er bedst).
 
Både Badeanstalten og Munkholm, som er Danmarks svar på Savon de Marseille i forhold til faste sæbestykker har i dag også flydende håndsæber, men nogle af de samme gode egenskaber, som også præger deres faste sæber.
 
Den flydende håndsæbe f.eks. DEXUS Flydende håndsæbe + Bad er en såkaldt cremesæbe der indeholder Aloe Vera, men ingen farve. Produktet indeholder imidlertid parfume, men kun et absolut minimum af et duftstof, som har til formål at sløre den sure duft den rene sæbe. DEXUS flydende håndsæbe er testet og godkendt af myndighederne i Danmark og med Svanemærket anbefales dette produkt til folk med overfølsomhed eller allergi (den svanemærkede flydende sæbe er bedst).
 

Konklusion om sæbe

Svanemærket flydende håndsæbe anbefales til børnefamilier, til institutioner, sundhedsklinikker og andre steder hvor håndvask sker hyppigt. DEXUS Flydende håndsæbe + Bad er Svanemærket og samtidig et drøjt og billigt produkt, hvor prisen pr. vask er minimal. En dunk med 5 liter flydende svanemærket håndsæbe koster i denne prischeck omkring kr. 150,- incl. moms.
 
Naturlige flydende håndsæber er noget dyrere end den svanemærkede fra DEXUS, men denne type flydende sæbe kan i kraft af tilsætning af urter have nogle positive effekter. Flere danske producenter laver disse flydende sæber og i nogle tilfælde fås sæberne også som økologiske. 
 
Sæbestykker købt i supermarkeder kan indeholde farve og parfume i nogle tilfælde endda megen parfume og hvis det er denne egenskab man ønsker, så får man mest duft for pengene med et industriprodukt. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man udviser forsigtighed på grund af risiko for overfølsomhed og allergi.
 
Det naturlige sæbestykke er samtidig, det personlige sæbestykke. Man vælger den sæbe, i den farve og med de urter eller blomster man ønsker og det gør, at sæben bliver personlig og opfylder de individuelle behov.